Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Straalt elke tint van Blauw rust uit?

Straalt elke tint van Blauw rust uit?

Deze vraag kreeg ik gisteren van iemand die informatie over blauw had gevonden op het internet….

Mijn antwoord is NEE.

niet elke tint van blauw straalt rust uit. Er zijn zoveel verschillende tinten blauw en allemaal hebben ze een specifieke uitstraling en energie. Er wordt veel gezegd over de betekenissen van kleuren, maar vaak zijn die “algemeen” en gaan ze niet dieper in op de tinten van een kleur.

Vanmorgen trok ik een kobaltblauw vestje uit de kast die ik combineerde bij een printjurk met diverse kleuren. Daar had ik vandaag zin in. Toen in mijn agenda bekeek snapte ik meteen waarom ik vandaag voor die kleur koos.

Elke kleur bevat namelijk een boodschap.

Als je intuïtief je (kleding)kleuren kiest, geeft je onderbewuste aan wat jij nodig hebt. Geef er maar gehoor aan, ook al snap je soms niet waarom. Vertrouw er maar op dat jouw onderbewuste prima weet wat goed voor je is.

Je intuïtie loopt altijd voor op je brein. Ik kan ook vaak pas achteraf uitleggen waarom ik die dag per sé die kleur aan wilde. Vandaag is de boodschap helder; ik heb vandaag een drietal coachsessies met klanten die het lastig vinden om zich te uiten. Ze mogen vanuit een vertrouwen leiderschap nemen over hun eigen leven en met trots vertellen wie ze zijn en wat ze willen. Laat dat nou de essentie zijn van kobaltblauw……

Kleuren liegen nooit.

Een kleur heeft vaste intrinsieke eigenschappen die je prima in algemeenheden kunt uitleggen. En omdat er zoveel tinten van kleuren zijn doen ook de energie en eigenschappen van de mengkleuren mee in de uitleg. Zo bevat donkerblauw ook zwart of grijs en lichtblauw ook wit. De energie van die mengkleuren zorgen ervoor dat donkerblauw een andere energie en uitstraling heeft dan lichtblauw. Geven ze jou (beide) wel of geen rust??

Kleur is energie.

waar we energie van krijgen en die we energie mogen geven.
We kunnen als mens maar liefst 1 miljoen verschillende tinten van kleuren onderscheiden… Kleuren die allemaal hun eigen energie hebben en geven. Wat is de kleur waar jij energie van krijgt? Welke kleur kost je energie?

 

“Je kunt namelijk altijd starten of stoppen met het dragen van een bepaalde kleur, dat heb je helemaal zelf in de hand.”

 

Waarom voelt lichtblauw anders dan donkerblauw of kobaltblauw?
Waarom is de ene kleur je favoriet en de andere kleur helemaal niet?

 

Onbewust geef je gebeurtenissen die een grote impact hebben een kleur. De emotie van die gebeurtenis zit “vast” aan die kleur. Wanneer je dat weet kun je anders naar die gebeurtenis kijken en daar de balanskleur voor inzetten. Je kunt namelijk altijd starten of stoppen met het dragen van een bepaalde kleur, dat heb je helemaal zelf in de hand.

 

Ben jij er klaar voor om (de juiste) Kleur in te zetten voor meer energie en een gelukkig leven?

 

Ik ben er klaar voor om je daarbij te begeleiden.

Stuur een mailtje naar info@kijkopkleur.nl en ik neem contact met je op.

 

Veel “blauwe” rust gewenst en tot horens!

Groetjes, Jannie

 

Reageer op dit bericht

Het Boek van Jannie Boer & Pauline van der Veeken, nu met korting & gratis verzenden!