Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Paars; love it or hate it!

Paarstinten zien ze weer volop in de winkels verschijnen. Gelukkig maar!

Want Paars is de kleur waar ik erg van hou en soms ongelooflijk veel zin in heb…..Vandaag is ook zo’n dag.

Vorige week heb ik “toevallig” een nieuw Paars vest gekocht en vandaag heb ik deze gecombineerd met een paarse tuniek van La Dress, die nog in mijn kast hing. Samen met een zijden ketting met allerlei tinten Paars, voel ik me vandaag heel speciaal.

 

Dat is ook wat de kleur Paars je kan brengen; dat jij je bijzonder voelt en tot rust komt. Paars is een kleur waar je van houdt of die je helemaal niet fijn vindt. Bij Paars is er geen tussenweg: “ You love it, or hate it”.

 

Paars is de kleur van intuïtie en verbeelding. De kleur van vertrouwen op je gevoel en van (hoog) gevoeligheid. Paars heeft een duidelijke visie om de wereld een beetje mooier te maken. Paars heeft (grote) dromen en leeft soms in een eigen ideale wereld.

 

Paarse mensen praten moeiteloos met Paarse mensen. “Anderen” vinden Paarse mensen soms wat “zweverig” en snappen niet waar ze het over hebben.

 

Ken jij of ben jij iemand die zich hierin herkent? Draag dan naast Paars ook regelmatig wat Gele tinten, zodat er balans ontstaat en je makkelijker woorden kunt geven aan je gevoel.

Paars komt en gaat in mijn leven. Wanneer ik een tint van Paars draag weet ik dat het tijd is om (meer) naar mijn gevoel te luisteren en mensen op te zoeken die mij snappen. Heerlijk om te praten met Lila, Lavendel, Purper en Paarse mensen, want zij begrijpen wat ik bedoel en hoe ik me voel.

 

Ik heb mijn liefde voor Paars meegekregen van mijn moeder. Zij droeg aan het einde van haar leven veel Lila en Paarstinten.

Ze is zelfs begraven in een lila/paarse outfit in een Lila kist…. met veel Lila en Paarse bloemen erop.

Wat een prachtig gezicht was dat en mijn moeder gaf daarmee een laatste boodschap over wie ze was.

 

Met de kennis die ik nu heb over kleur weet ik dat zij een “Paarse” vrouw was en dat heb ik jammer genoeg nooit zo gezien. Ze heeft haar gevoeligheid niet kunnen waarderen en heeft dat “verdronken”. Dat gun ik niemand, dus kom ervoor uit dat je Paars” bent en laat je gevoeligheid zien. Zoek naar mensen die ook Paars zijn en vertel ze je gevoelens. Dat geeft rust en erkenning voor wie je bent.

 

Jij mag ook gevoelig zijn, Je mag je gevoelens tonen, Jij mag zijn wie je bent, Jij mag er zijn!

Jij mag ook gevoelig zijn, Je mag je gevoelens tonen, Jij mag zijn wie je bent, Jij mag er zijn!

Ik gun je veel Paars en Lila in je leven, die heb je echt nodig in je leven.

Om even de rust te vinden in jezelf en te omarmen dat je mag zijn wie je bent.

Zeker in deze tijd waarin het lastiger is om verbindingen te maken met anderen, is de verbinding met je gevoel essentieel om overeind te blijven en je dromen te koesteren.

Ik gun je mooie Paarse dromen en vertrouw op je gevoel!

 

Een PAARSE groet,

Jannie

  • Comment (2)
  • Ik ben duidelijk een paars persoon nu ik dit zo lees. Toen ik groot genoeg was(5 jaar) en zelf kleuren voor mijn muren mocht kiezen in mijn kamertje koos ik voor de ene helft paars(lila) en de andere helft zonne geel😮! En vloerbedekking met alle tinten lila en paars. Lila pyjama’s paarse lakens, noem maar op! Geel is nog steeds op muren aanwezig, lila is verdwenen…net als een heel groot deel van mezelf…

    • Dat klinkt inderdaad aardig paars. Goed om paars weer een plek in je leven te geven. Het zal je zeker mooie dingen brengen en je dichterbij jezelf brengen. Heel veel succes ermee en ga op zoek naar andere paarse mensen om af en toe even mee te praten. Dat geeft je rust en herkenning. Een Paarse groet van mij liefs Jannie

Reageer op dit bericht

Het Boek van Jannie Boer & Pauline van der Veeken, nu met korting & gratis verzenden!