LOSLATEN OF VASTHOUDEN?

LOSLATEN OF VASTHOUDEN?

Augustus is voor mij de maand van vakantie, rust en vrije tijd. Even alles loslaten, van een afstand bekijken en dan vol inspiratie nieuwe plannen maken, die vervolgens goed te communiceren en in de wereld te zetten. De kleur oranje die me het ultieme gevoel van avontuur en vrijheid geeft, vertelt dat ik alles “even” los mag laten. De kleur blauw die me de rust geeft van het water en de lucht en die me inspireert om na te denken om mijn visie nog duidelijker te communiceren.

Oranje en Blauw

Deze twee prachtige kleuren zijn elkaars balanskleuren op alle vlakken. Oranje is de warmste kleur die er is en blauw de koelste kleur. Oranje is de kleur van loslaten en blauw de kleur van controle en vasthouden. Oranje houdt van plezier maken en gezelligheid, terwijl blauw wat serieuzer en eerder zakelijker is. Stel je maar eens een directeur van een groot bedrijf voor in een oranje pak met een wit overhemd en oranje stropdas. Of een clown helemaal in het donkerblauw. Beide kloppen niet!

De kleurcombinatie van oranje met blauw werkt prachtig wanneer je ze samen durft te dragen. Voor wie is deze bijzondere combinatie dan geschikt? Eigenlijk voor iedereen die een combinatie heeft van warm en koel in het uiterlijk of in de innerlijke kwaliteiten!

Voor de mensen met warme uiterlijke kenmerken zoals goudblond, rossig of koperkleurig haar, warme bruine, petrolkleurige ogen en een huid met sproetjes of een gelige ondertoon is oranje een fantastische kleur omdat deze past bij de uiterlijke kenmerken. Voor de mensen met koelere uiterlijke kenmerken zoals assig-blond, koelbruin of zwart haar, blauwe, grijze of koelbruine ogen en een huid met een roze ondertoon is blauw juist een fantastische kleur omdat deze past bij die uiterlijke kenmerken.

Wanneer we kijken naar de kwaliteiten van mensen dan ziet het er anders uit. Wanneer we ze indelen in taakgericht (koel, eerder blauw) en mensgericht (warm, eerder oranje), introvert (blauw) en extravert (warm) zal je zien dat ineens  koel en warm door elkaar gaan lopen. En is blauw en oranje in de juiste verhoudingen en op de juiste positie een hele mooie combinatie.

Wil je daar alles over weten dan is een Power Kleuranalyse een mooie optie om eens te ondergaan. Voor jezelf, samen met eimand die je goed kent of met een kleine groep waardor je ook anderen ziet in hun grootste kracht.
Geen zomer/winter/herfst/lente types meer waarbij je beperkt wordt in OF koel OF warm, maar dat lekker helemaal loslaten en juist gaan voor de combinaite van koel EN warm. Dit zal je bijzondere kleding combinaties opleveren, meer mogelijkheden met de kleding die je al hebt en vooral meer zelfvetrtrouwen omdat je de controle neemt over je eigen kledingkast en leven.

Stuur een mailtje naar info@kijkopkleur.nl en maak en afspraak voor een Power Kleuranalyse en ontdek en beleef jouw grootste kracht! Laat los wat je al jaren gewend bent en ga voor nieuw, andere kleur en kledingcombinaties, laat zien wie jij bent en volg jouw hart!

Bijzondere kledingcombinaties met warm oranje en koel blauw! 

 

Een Visionboard maken

Vasthouden van wat je hebt is sowieso niet altijd fijn, laat dingen eens los en er komen mooie nieuwe dingen naar je toe. Mijmer, maak plannen voor de toekomst, geef ze de aandacht die ze verdienen en plaats ze allemaal op een vision board. Confronteer jezelf dagelijks met je verlangen via dit visionboard, zodat je weet welke kant je het liefst opgaat. Dat gaat voor je werken dat zal je zien. DURF GROOTS TE DROMEN.

Wat is een VISIONBOARD?

Een visionboard is een manier om wensen, dromen en verlangens weer te geven. In een bepaalde sfeer, kleuren en vormen je binnenste laten zien en op papier zetten met als doel een zichtbaar geheel. Hoe krachtig en zichtbaar is dat. Je hersenen werken het meest optimaal met beelden, een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden. Het is als het ware je visie of verlangens vastpakken en daarna jezelf positief confronteren met wat je hebt vormgegeven. Het laat exact zien waar jij je prettig bij voelt, want het is een weergave van je diepste verlangen.

Als je visualiseert alsof je doel al is bereikt, dan geeft het vision board je richting en maakt het helder welke stappen je te zetten hebt en welke richting je op wilt. Geef je verlangen vorm en de ruimte, laat de controle los en ga eens kijken wat er gebeurt?! Hoe beter je het voor je ziet, hoe makkelijker het is om het te bereiken.

Je kunt overal een visionboard van maken; van je allermooiste ruimte in huis, je meest bijzondere reis tot je allerfijnste baan. Van de sfeer die je daarbij wilt voelen tot de allermooiste kleding die jij jezelf gunt. Van je succesvolste jaar ooit of datgene wat je nodig hebt om te zijn wie je werkelijk bent. Van waaruit je wilt werken, hoe je graag leeft en met wie je dat het liefst wilt. Van wat je wilt bereiken tot wat dit jaar jouw belangrijkste doel is. Of misschien wel een visie van alles wat je voor jezelf wenst. Doe niet bescheiden, want dat beperkt je alleen maar. Droom groots, laat los wat ervan je wordt verwacht en kijk eens wat er dan gebeurt!
Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je daadwerkelijk in staat bent te realiseren.Wat een mooie spreuk en een dijk van een waarheid van M. Knoope.

Wat heb je nodig om je visionboard te maken?

 • TIJD, neem rustig de tijd en gun je die ook
 • ONDERGROND, Zorg voor een prikbord, canvas, groot vel (liefst wit) papier.
 • MATERIAAL, Verzamel tijdschriften, teksten, papier, foto’s enz.
 • RUST ,Zorg voor een leeg hoofd, laat alles los…. en creëer een rustige omgeving.
 • FOCUS, Heb je verlangen helder en focus je op datgene wat voor jou belangrijk is.
 • WOORDEN, Schrijf de allerbelangrijkste woorden op en ga daarnaar op zoek.
 • ACTIE, Ga aan de slag met knippen, scheuren en plakken en creëer een mooi geheel.
 • AFSPRAAK Spreek met jezelf een bepaalde tijd af om perfectie te voorkomen.
 • REGELMAAT Leuk om dit regelmatig te doen om ook te kijken wat ermee gebeurt is

Ook ik heb al vroeg geleerd om vision boards te maken, al was ik in het begin wel een beetje sceptisch. Maar eigenlijk is alles op mijn vision board al gelukt, zelfs mijn allergrootste wens; iets nalaten voor mijn nageslacht wanneer ik er niet meer ben. Het Imago Spel, Het Boek; “Krijg toch allemaal de kleuren” en Personal Power Plus zijn creaties die naast de naam van Pauline van der Veeken ook mijn naam dragen en daar ben ik erg trots op!

Dagelijks keek ik naar mijn vision board op de koelkast en inmiddels boven op mijn kast. Daar stonden mooie dromen naar me te lonken en hoewel ik geen reden of groots plan had toen ik mijn dromen opplakte, toch wist ik dat het me een keer zou gaan lukken. En zo is het ook gegaan, al mijn dromen zijn werkelijkheid geworden, de een wat eerder dan de ander. En ik ben nog niet klaar, want ik heb inmiddels weer nieuwe plaatjes geplakt…..
Voor mij is een vision board pure magie! Ervaar het zelf en kijk wat er gebeurt!

Het Vision board is klaar en dan…..?

 • Wanneer je vision board klaar is, neem er dan wat afstand van en schrijf eens op wat er in je opkomt. Wat is de sfeer?  Wat valt je op? Geef je vision board ook een titel.
 • Check de kleuren en laat ze ook wat vertellen. Voor mij zijn de kleuren die je gebruikt het belangrijkst om informatie uit te halen. Elke kleur heeft een betekenis en geeft je nog meer verdiepende informatie, vooral omdat je er meestal niet mee bezig bent.
 • Zet je vision board op een zichtbare plek en kijk er regelmatig naar, geef je gedachten volop de ruimte.
 • Stuur je vision board via een e-mail naar info@kijkopkleur.nl  toe, dan kan ik die in een nieuwsbrief delen en je vertellen wat de gebruikte kleuren mij vertellen.
 • Je dromen zijn het waard om een doel te worden! Geef ze aandacht en vang ze op een vision board. Het geeft focus aan je leven en richting aan je komende jaar.
 • Neem je doelen serieus. Ze zijn immers dromen met een deadline!

Kleuren vertellen altijd een verhaal

Kleuren vertellen je niet alleen wie je bent, waar je op dit moment mee bezig bent, maar ook wat je diepste drijfveren zijn en wat je grootste verlangen is. De Taal van kleur is bijzonder om te spreken en geweldig om in te zetten als je bepaalde zaken in je leven wilt bereiken of specifieke kwaliteiten wilt uitstralen.

Wil jij een een andere carriere, een eigen onderneming starten en op eigen benen staan? Mensen helpen  door middel van het dragen van de juiste kleuren of te coachen met Kleur? Wil jij mensen adviezen geven qua kleding en uitstraling en daar een iegen bedrijf mee starten? Informeeer dan naar de unieke opleidingen en verdiepende trainingen van Kijk op Kleur. Ook ondernemersvaardigheden zijn te leren en zitten bij de diverse opleidingen inbegrepen.

Wil jij de taal van kleur leren spreken en snappen waarom je bepaalde kleuren WEL of NIET draagt? Wil je weten wat je kinderen, je partner of collega’s je vertellen met de kleuren die ze dragen? Waardoor je ze beter begrijpt en makkelijker met ze kunt communiceren?

Wil jij ervaren wat je helpt om je de controle wat meer los te laten en meer out of the box te denken? Vraag dan meer informatie aan via een mailtje naar; info@kijkopkleur.nl
Ik sta voor je klaar om je bij de hand te nemen en je te begeleiden op jouw pad naar een succesvolle onderneming waar je mensen helpt via kleur met het maken van de juiste keuzes, een nieuw pad of een prachtige garderobe? Ben jij klaar voor het leven van jouw idealen en maak je samen met mij de wereld een beetje mooier? Ik wacht op jou!!

INSPIRATIEDAG bij Kijk op kleur

Zaterdag 29 september van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Je bent van harte welkom op de eerste inspiratiedag van het najaarsseizoen. Wanneer je meer wilt weten over de opleidingen tot Power Kleurexpert, Power kleuranalyses, Coaching en alle kleurrijke accessoires en make-up helemaal afgestemd om jouw kleurvoorkeuren, kom dan eens langs.

Ontdek wat jouw favoriete kleuren zeggen over wie je bent, hoe anderen jou zien en hoe jij je verlangen kleur kunt geven. Hoe jij balans krijgt in je leven door achter je waarde te gaat staan.

Ben je op zoek naar een nieuw begin, die knoop doorhakken, jouw keuze makkelijk te maken, je eigenwaarde erkennen en je missie in het leven neer te zetten? Wellicht kan KLEUR je inzichten geven hoe je dat kunt doen…. Het geeft je in ieder geval RUST waardoor je alles kunt loslaten!
 

Kom eens kennis met mij maken, de sfeer opsnuiven en de studio van Kijk op Kleur bekijken met alle kleurrijke producten en materialen. Ontdek Personal Power Plus, Speel even met een aantal Het Imago Spel, ontdek de uniekleurhartjes en vraag alles over de verdiepende opleidingen en adviezen. Je kunt ook altijd terecht met je vragen over kleur, kleding, stijl en imago.

Je bent van harte welkom en de koffie en thee staat altijd klaar!

Tot ziens op zaterdag 29 september van 10.00 uur tot 17.00 uur

Of op een volgende inspiratie dag in het najaar; 27 oktober, 24 november of 15 december.

Een inspirerende groet van Jannie

Sorry, comments are closed for this post.