Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Kleur Analyse De Verraders Aflevering 9

De inspirerende passie van Koraal

Deze nacht heb ik gelukkig lekker kunnen slapen en dat was ook wel nodig na al die onrustige nachten. Ondanks dat niemand vermoord kon worden, heb ik toch wel liggen malen en denken wie ik vandaag extra in de gaten moest gaan houden. En dat was voor mij Mo, de jager die gisteren naar Tom toe was gegaan om te zeggen dat ik op hem ging stemmen. Waarom zou hij dat doen? Wilde hij zijn medeverrader waarschuwen?

Vandaag heb ik ook weer een kaart getrokken uit het “Kleur jouw Kracht” kaartendeck. Ik ga me vandaag laten leiden door de enthousiaste, sprankelende kleur Koraal, de kleur die staat voor De Sprankelende Katalysator, een gepassioneerde kleur die graag vol durf inspireert. Deze kleur ga ik inzetten om anderen en mezelf bruisend in beweging te zetten. En dat heb ik gedaan vandaag…

Tijdens het ontbijt heerste er al een opgewonden stemming. De meesten hadden lekker geslapen en kwamen vol energie om vandaag weer een verrader te verbannen. Was er vannacht wellicht verleid? Mocht dat wel als er niet mocht worden vermoord? Dat was uiteraard in het torentje wel besproken, maar wisten wij niet.

Na het ontbijt ging iedereen weer met elkaar in gesprek. Om theorieen met elkaar te delen en te overleggen wie er vandaag verbannen moest worden. Vooral Dave kwam met een heldere theorie die hij met diverse mensen deelde. Ook in de auto naar de missie toe werden diverse mensen genoemd als mogelijke verrader en we stonden allemaal weer op scherp.

Dit keer was de missie in een pittorsk Frans dorpje, waar wij in 2 groepen een lunch moesten verzorgen voor Tijl. In ons beste frans probeerden we een burgemeester te overtuigen met ons mee te gaan (met dank aan Kim), een ober aan het zingen te krijgen (dat heb ik geprobeerd te doen), een hondeneigenaar zover te krijgen om mee te gaan (Alex zijn veranwoordelijkheid) en natuurlijk moesten we ook zorgen voor eten, borden, bestek, wijntje, stokbroodje met kaas en een parasol tegen de zon. 

We hebben veel lol gehad, lekker in beweging gegaan en ons stinkende best gedaan. Maar de andere groep had veel meer punten en zij mochten terecht naar de wapenkamer. Met deze missie hebben we wel met de beide groepen gezorgd voor maar liefst 8 zilverstaven en dat was wel nodig na de afgelopen missies met erg weinig resultaat. Dus er was een uitgelaten stemming in de auto terug…KORAAL???

Toen was het tijd voor de ronde tafel en die beloofde spannend te worden. Er zaten mensen op Kathelijn, op Ebru en Kathelijn en ik zaten op Mo. Ebru nam als eerste het woord, ze had wel in de gaten dat er vele ogen op haar gericht waren. Zij beschuldigde Mo, die daarna Ebru noemde als verrader. Uiteindelijk werd het toch Ebru die werd verbannen en die inderdaad een verrader bleek te zijn.

Zelf heb ik niet op haar gestemd omdat ik weinig met haar heb gesproken en Mo meer verdacht vond dan haar. Ik heb mijn koraal ingezet en een inspirerend betoog gegeven waarom in Mo verdenk. Samen met Kathelijn heb ik op Mo gestemd, maar ik vond het uiteraard geweldig dat Ebru eruit was en toch een verrader bleek te zijn. Zij stemde uiteindelijk niet op Mo, maar op Kim, wat ik echt niet begreep….

Stof genoeg om over na te praten, maar vooral heel blij dat we weer een verrader hadden verbannen. En wat wordt de groep met deelnemers kleiner en wat is het bijzonder dat ik er nog steeds inzit. Dankbaar en verwondert. Op naar een volgende dag en hopen dat ik nog een nacht overleef.

Tot morgen…… Koraal groet, Jannie

Het Boek van Jannie Boer & Pauline van der Veeken, nu met korting & gratis verzenden!