Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Kleur Analyse De Verraders Aflevering 8

de eigenzinnigheid van geel

Deze nacht heb ik ook weer overleefd… pffff! Gelukkig mocht ik weer naar het ontbijt, wat betekende dat ik niet was vermoord. En dit keer was ik als eerste binnen, dat was nog nooit gebeurd. Dit keer was ik ook nog samen met Tom, die ik verdenk als verrader. Een mooie start van de dag.

Vandaag heb ik ook weer een kaart getrokken uit het “Kleur jouw Kracht” kaartendeck. Deze keer was het de kleur Geel de kleur die staat voor De Eigenzinnige Leermeester, een opvallende kleur die gezien wordt en herinnert….. Deze kleur kon ik goed inzetten om in de spotlight te stappen en mijn stralende zelf te zijn en te laten zien. En dat heb ik gedaan vandaag…

Tijdens het ontbijt hoorde ik een verspreking van Tom… Hij zei dat hij natuurlijk allang wist dat Lucinda een getrouwe was. De enige die dat zeker weten zijn de verraders. Oei Tom, deze heb ik gehoord en ik lachte van binnen, nu wist ik het zeker en vandaag gaat Tom eruit als het aan mij ligt.

Na het ontbijt heb ik meteen Dave en Robin, die volgens mij getrouwe zijn, verteld van de verspreking van Tom. Ik mocht mijn Geel aanzetten en vertellen wat ik (alleen) had gehoord. Wat ik niet heb gezien is dat Ebru mijn gesprek met Dave heeft gehoord en dat heeft doorverteld in de auto aan anderen. Gelukkig had ik meer medestanders die Tom verdachten, werd ik geloofd en waren ze bereid om niet op Ebru te stemmen, maar met mij mee te gaan op Tom.

Tussen het ontbijt en de ronde tafel was er weer een mooie missie in het bos. Eerst moesten we allemaal rennen en springen over boomstronken heen om een kruik te bemachtigen die we op een plankje moesten zetten en daarmee terug te lopen naar het begin. De volgorde van terugkomst bepaalde wie als eerst mocht schieten op de kruiken. Toen we hoorden dat als we de 3 gouden kruiken om zouden schieten er die nacht niemand vermoord kon worden, was dat ons doel. En dat lukte!!! 

"Het spel werd steeds lastiger, je kende de deelnemers steeds beter en sommigen zaten echt al in mijn hart, wat het lastiger maakt om objectief te blijven kijken. "

Ondanks het “vechten” voor Tom van Kathelijn is het ons als verraders gelukt om tijdens de ronde tafel Tom te verbannen die inderdaad een verrader was. En dat niet alleen; hij bleek ook geen vrachtwagenchauffeur te zijn maar een echte rechercheur! Wat heeft hij ons voor de gek gehouden en wat heeft hij het goed gespeeld. Chapeau voor jou Tom!

 

Wat was dat een heerlijk gevoel en ook een opluchting dat er weer een verrader uit was. En ook dat we eindelijk wisten wie toch die rechercheur was. De kleur Geel heeft me ertoe aangezet om te vertellen wat ik had gehoord in de hoop dat ik overtuigend genoeg was dat er mensen waren die me zouden volgen. Gelukkig is dat gebeurd.

Nu moest ik niet alleen op jacht naar de laatste oorspronkelijke verrader maar ook naar iemand (of meerdere) die verleid waren. Wie dan? Het spel werd steeds lastiger, je kende de deelnemers steeds beter en sommigen zaten echt al in mijn hart wat het lastiger maakt om objectief te blijven kijken. 

Afijn, eerst maar een rustig nachtje slapen want er mocht die nacht niemand worden vermoord omdat we de missie die middag goed hadden gespeeld. Met dank aan Kathelijn, Dave en Tristan die de gouden kruiken omschoten. Wat heerlijk was dat! 

Tot morgen…

Gele groet, Jannie

Het Boek van Jannie Boer & Pauline van der Veeken, nu met korting & gratis verzenden!