Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Kleur Analyse De Verraders Aflevering 7

de creatieve denkwijze van petrol

De verbanning van de eerste verrader Ihsane gaf een goed gevoel. Het gevoel dat wij als groep getrouwen best wel logisch na kunnen denken en een verrader kunnen ontmaskeren. Vannacht niet veel geslapen, maar steeds nagedacht wie er naast Ihsane in het torentje staat elke nacht. Wie maakt een mooi “plaatje” naast haar? Voor mij is Tom een perfecte kandidaat daarvoor, maar wie zou de andere (vrouw of man) zijn? Voor mij is het een vrouw….

Ook deze dag heb ik weer een kaart getrokken uit het “Kleur jouw Kracht” kaartendeck*. Deze keer was het de kleur Petrol de kleur die staat voor De Creatieve denker, een innovatieve kleur die graag de verbinding aangaat met mensen. Dus dat is wat ik mocht gaan doen deze dag, kijken welke verbindingen ik bewust aan kan gaan of kan verdiepen. Deze kleur heeft als quote: “Denk na over nieuwe, creatieve mogelijkheden voor meer verbinding en verdieping ”. 

Petrol is een tertiaire kleur, waar geel, groen en blauw inzetten. Het is een kleur die veel mensen een mooie kleur vinden en graag dragen of in hun huis hebben als muurkleur of als kleur voor accessoires. Deze kleur draag ik niet zo vaak, ik ben meer een fan van de heldere turquoise variant: Cyaan. Die draag ik graag en heb ik ook aangetrokken op deze dag.

*shoplink kaartendeck: het kleur jouw kracht kaartendeck

"Dat was wel even schrikken, die zagen we allemaal niet aankomen."

Tijdens het ontbijt merkten we dat er niet was verleid, maar dat Amin was vermoord. Dat was wel even schrikken, die zagen we allemaal niet aankomen. Ik ook zeker niet en zorgde wel voor verwarring, waarom AMIN? Er was na het ontbijt tijd om daarover te praten en uit te vogelen waarom Amin was vermoord. Daar ging in mijn creatieve denkkracht van Petrol zeker voor inzetten.

De missie was dit keer in een “brocante loods”. De groep van de verraders is inmiddels uitgedund tot 12 deelnemers die in  2 groepen (groen en paars) met een zwaar kruis op de schouders en met een blinddoek voor tussen de “oude” spullen door een weg moesten vinden naar een muur waar het kruis opgehangen moest worden. Bep was de leider van de paarse groep en ik mocht de groene groep door de loods heen navigeren.

Dat ging uiteraard  niet zonder slag of stoot… De groep wist namelijk niet dat ik een “dingetje” heb met links en rechts….Toen ik links zei ging iedereen naar rechts en andersom ook. Ik stond natuurlijk omgedraaid voor de groep die niks konden zien en ik geef links en rechts altijd aan met mijn armen… Pffff dat was niet handig. Dus toen we net binnen waren stoten we er al een ”prachtige” brocante vaas om. Gelukkig bleef het daar bij en waren we wel als eerste die het kruis aan de muur had hangen en er waren een aantal zilverstaven in the pocket!

De ronde tafel werd een harde strijd waar Lucinda uiteindelijk verbannen werd. Ik had geen verdenkingen op Lucinda en heb wederom (al was ik ook de enige) op Tom gestemd. Voor mij is hij een verrader en hoe meer ik op hem let hoe meer in hem verdenk, dus ik blijf bij Tom. Helaas bleek Lucinda een getrouwe te zijn, dus we zaten weer mis met zijn allen en dat voelde niet goed.

De kleur Petrol heeft mijn creatieve brein aangezet, om wederom niet met iedereen mee te gaan, maar mijn voorstellingsvermogen in te schakelen. Wat een mooi plaatje zou Tom maken naast Ihsane in het torentje. Die nacht was het weer lang onrustig op mijn kamer en in mijzelf, want wie zou er worden vermoord? Of toch verleid? Beide waren een optie omdat de vorige nacht Amin was vermoord en er dus niet was verleid….. 

Afijn, ik hoop dat ik kan slapen…

Morgen is er weer een dag, hopelijk ben ik er dan nog. Een dag met nieuwe kansen en een nieuwe kleur… Laten we logisch blijven nadenken en een volgende verrader verbannen.

Tot morgen!

Petrol groet, Jannie

Het Boek van Jannie Boer & Pauline van der Veeken, nu met korting & gratis verzenden!