Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Kleur Analyse De Verraders Aflevering 4

De levenservaring van Cerise

Gisteren is er weer geen verrader uitgegaan, en daar had ik vrede mee.

Het meesterplan van Michel was niet het plan waar ik bij hoorde, dus hij ging naar huis. Wie er die nacht was vermoord dat zagen we pas de volgende dag aan het ontbijt.

En tot mijn en ieders verbazing was dat niemand! Er was namelijk een dodenlijst en wie daar op stonden dat zouden we pas in de loop van de dag horen.

Ook deze dag heb ik weer een kaart getrokken uit het “Kleur jouw Kracht” kaartendeck.

Deze keer was het de kleur CERISE, de kleur van De Betekenisvolle Hulpverlener, een sterke, gedreven kleur.

Ik wist meteen wat mijn taak was die dag. Ik had helaas geen cerise kleding mee, maar wel een print waar deze kleur inzat. Ik heb deze printjurk gecombineerd met kobaltblauw, de kleur van De Charismatische Leider.

Jeremy, de lieverd

Het voelde goed om deze kleurcombinatie te dragen, al wist ik uiteraard niet wat me die dag te wachten stond. In de ontbijtzaal zat ik naast Tom en toen Jeremy binnenkwam zei hij tegen Tom dat hij hem mee zou nemen in zijn graf… Daar schrok ik enorm van, begreep niet waar dit vandaan kwam en dan ook nog uit de mond van Jeremy, de lieverd

Ik had Tom echt niet in het vizier als verrader en Jeremy maakte zich hiermee zodanig verdacht dat ik ook begon te twijfelen.

Na het ontbijt was de uitsprak van Jeremy het onderwerp van gesprek.

Ik begreep echt niet waar dit vandaan kwam en Jeremy was heel zeker van zijn zaak, maar kon dit niet goed onderbouwen helaas. Ik had Tom echt niet in het vizier als verrader en Jeremy maakte zich hiermee zodanig verdacht dat ik ook begon te twijfelen. 

De missie van vandaag was in een prachtig kasteel waar we in 2 teams een baan moesten maken met dominosteentjes. Dat was lastiger dan we dachten en ondertussen waren de 4 afvallers van de eerste dag weer terug en in het geheim bezig met een spel van de 2 mannen tegen de 2 vrouwen. Zodra die klaar waren met hun spel mochten ze de kamer binnen komen waar wij druk bezig waren met de dominosteentjes recht zetten.

Te vroeg stormden Jill en Bep bij ons binnen, waardoor wij de missie niet meer succesvol konden afronden. Wat een verrassing dat ze alle 4 weer meededen met het spel. Was ik er blij mee? Nee, dat niet echt, er waren net 4 weg en nu waren er weer 4 terug…. Ze stonden wel alle 4 op de dodenlijst, waardoor er 1 van hun die nacht zou worden vermoord. Dat was wel even een grote schok!

Dit keer liep het heel anders bij de ronde tafel. Jeremy zijn hoofd lag op het hakblok en hij kon zichzelf niet goed verdedigen om ons te overtuigen dat hij geen verrader was.

Qua gevoel wist ik wel dat hij een getrouwe was en toch stemde ik mee met de meerderheid omdat ik geen ander alternatief had om op te stemmen. Met 14 stemmen ging Jeremy als getrouwe, te vroeg naar huis, heel jammer! 

Humberto Tan

Gelukkig heb ik samen met Jeremy nog een mooi avontuur beleefd, want we mochten samen naar Humberto Tan om te vertellen over ons avontuur bij de verraders. Heel bijzonder dat wij dit samen mochten meemaken! 

Dit keer kon ik gelukkig wel met een gerust hart gaan slapen, omdat er 1 van de 4 terugkomers zou worden vermoord die nacht. De kleuren cerise en kobaltblauw hebben met vandaag niet echt verder geholpen met het ontmaskeren van de verraders, maar Jeremy heeft wel een zaadje geplant in mijn mind door Tom als mogelijke verrader te noemen…

Jammer dat ik hem niet verder heb kunnen ondersteunen met de levenservaring van Cerise en kon ik hem ook niet helpen met het leiderschap van kobaltblauw. Ik vond het erg spijtig dat Jeremy ging, hij was wel moe, de voorgaande dagen hadden hem “gesloopt” en hij vond het zelf niet erg om te gaan, heb ik achteraf van hem gehoord.

Gelukkig maar, werd hij gemist? Jazeker!

Het fijne van de dodenlijst was dat ik eindelijk een nacht door kon slapen want ik kon niet worden vermoord. Benieuwd wie er niet meer is morgen aan het ontbijt…

Wordt vervolgd.

Cerise groetjes, Jannie