Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Kleur Analyse De Verraders Aflevering 11

De artistieke kracht van Purper

En ja hoor, gelukkig heb ik ook deze nacht overleefd. Dat versterkt me in mijn verdenkingen op Mo. Hij kon mij niet vermoorden vannacht, dat zou hem te verdacht maken. Dat maakte mijn verdenkingen op Mo nog sterker, dus ging ik met een flinke dosis nieuwsgierigheid naar het ontbijt. Ik was zoooo benieuwd wie er vermoord was vannacht, ik hoopt niet op Kim of Robin….

Vandaag heb ik ook weer een kaart getrokken uit het “Kleur jouw Kracht” kaartendeck. Ik ga me vandaag laten leiden door de kleur Purper, de kleur die staat voor De Artistieke Ondernemer, een intuïtieve kleur die mag vertrouwen op het gevoel en daar ook naar handelen. Deze kleur ga ik inzetten uiting te geven aan mijn diepste gevoelens en ontdekken welke impact dat maakt. En dat heb ik gedaan vandaag…

Tijdens het ontbijt kwamen we er al heel snel achter wie er was vermoord. Toen iedereen binnen was en Tijl kwam met de foto van Robin kwam met het rode kruis erdoor, wisten we dat zij deze nacht niet had overleefd. Wat ontzettend vervelend was dat, zij was iemand van mijn bondje en iemand die ik vertrouwde. Ze zat wellicht op het juiste spoor, wat jammer dat ik haar gisteravond niet meer heb gesproken op wie zij zat…

Wat was de groep nu klein, nog maar 6 deelnemers over, 3 mannen en 3 vrouwen. Tristan, Dave en Mo bij de mannen, waarbij volgens mijn theorie Mo mijn verrader was….En Bep, Kim en ik bij de vrouwen. En ik had geen idee of Bep of Kim een verrader was. Wat ging deze dag ons brengen qua missie, qua strategieen en qua overleving aan de ronde tafel?

De missie werd deze keer gespeeld bovenop een grote berg. Daar stonden overal grote kisten en een katalpult die nog uit elkaar lag. We moesten die in elkaar zetten met onderdelen uit de kisten. We mochten om de beurt een kist openen en daar het onderdeel uithalen. Toen ik bij mijn eerste kist kwam zat daar tot mijn verbazing een sleutel in voor de wapenkamer. Wat voelde ik me toen een bofkont. Kim overkwam hezelfde en wij mochten naar de wapenkamer.

De katalpult zat snel in elkaar en Tristan zorgde ervoor dat de bal die hij afschoot keurig gevangen werd door Dave, Bep en Mo. Goed gedaan en zilverstaven in de pocket! In de wapenkamer trok Kim het schild, zij was veilig die laatste nacht en ik had de dolk. Dus aan de ronde tafel telde mijn stem dubbel, wat mij een heerlijk gevoel gaf en de zekerheid dat ik zeker wat in te brengen en te bepalen had aan de ronde tafel.

Aan die ronde tafel ging het er fel aan toe. Het ging tussen mij en Mo en gelukkig trok ik aan het langste eind en moest Mo het veld ruimen. Toen we hoorden dat hij een getrouwe was, waren we allemaal – en ik nog het meest –  in shock!! Dit hadden we echt niet gedacht en de stemming was dan ook erg in mineur….Wie waren toch de echte verraders?

Toen we hoorden dat er een cocktailparty zou zijn die avond hadden we daar echt geen zin in. We moesten ons netjes kleden en toen we beneden kwamen stonden er overal lekkere drankjes en heerlijke hapjes voor ons klaar. Alles was feestelijk versierd, maar onze stemming was nog steeds niet “feestelijk”. Totdat Tijl op het feestje verscheen en vertelde dat er die nacht GEEN moord zou plaatsvinden en dat iedereen inde FINALE zat. Toen sloeg de stemming om en werd het nog een gezellige avond….

"IK, JANNIE BOER, IN DE FINALE..."

Ja, ik bij de laatste 5 en in de finale… Wie had dat gedacht? Ik zeker niet, maar het is toch zo en ik ga strijden die laatste dag, want nu wil ik winnen ook!

 

Tot de finale!…… 

Purper groet, Jannie

Het Boek van Jannie Boer & Pauline van der Veeken, nu met korting & gratis verzenden!