Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Kleur Analyse De Verraders Aflevering 10

De communicatiekracht van Lichtblauw

Ook deze nacht heb ik weer overleefd en ik denk dat ik dat te danken heb aan mijn stem op Mo. Ook Kathelijn was er nog, dus dat was voor mij een bevestiging dat wij op de goede weg zaten bij de verdenking tegen Mo. Tijdens het ontbijt merkten we dat Alex was vermoord en die snapte ik ook als een afleiding van Mo om ons te doen geloven dat hij het niet is, want hij was erg close met Alex.

Vandaag heb ik ook weer een kaart getrokken uit het “Kleur jouw Kracht” kaartendeck. Ik ga me vandaag laten leiden door de kleur Lichtblauw, de kleur die staat voor De Vlotte Communicator, een loyale kleur die mag vertellen hoe jij dingen ziet en wat je van mensen vind. Deze kleur ga ik inzetten om trouw te blijven aan mezelf en anderen te inspireren met mijn denkwijze en verhaal. En dat heb ik gedaan vandaag…

Tijdens het ontbijt waren we erg benieuwd wie er was vermoord. Toen iedereen binnen was en Tijl kwam met de foto van Alex kwam met het rode kruis erdoor, wisten we dat hij de nacht niet had overleefd. Wat een meesterzet van Mo, dacht ik…. En toen gingen we speculeren wie er wellicht was verleidt of gechanteerd?

Doordat de groep steeds kleiner is geworden kon je bijna met iedereen wel even praten om te achterhalen wie welke theorie had en wie wie verdacht. We waren nog maar met zijn achten over en dat is een hele kleine groep deelnemers die aan het ontbijt zat en de missie ging spelen.

Samen met Tristan die in de andere groep zat ging ik naar de wijnkelder. Wij waren de speurders die de etiketten van flessen wijn moesten herkennen die een andere deelnemer uit ons team moest tekenen aan de hand van aanwijzingen van 2 anderen uit het team. De creatieveling in mijn team was Robin, die heel goed aan het tekenen was, maar die de aanwijzingen van Kim en Mo te laat of te verwarrend doorkreeg. Daardoor was Tristan steeds eerder en heeft dat team gewonnen en mocht naar de wapenkamer.

In de wapenkamer was er voor het eerst een dolk in het spel. Dat betekende dat jouw stem dubbel telde en Bep was de gelukkig die een extra stem mocht uitbrengen. Het schild was voor Kathelijn, die daardoor die nacht niet kon worden vermoord. Dat was ook een lekker gevoel.

Helaas mocht het schild niet meer baten voor Kathelijn. Aan de ronde tafel gingen de meeste stemmen naar haar en ze werd verbannen. Zijzelf stemde op Kim, die een lichtblauw topje droeg….Dat heb ik uiteraard wel gezien, maar niet “gezien” als een teken dat ik op Kim moest stemmen. Had ik dat maar gedaan, maar zij was mijn “blinde vlek”. Dus stemde ik weer op Mo, die mij ook verdacht, maar braaf meestemde met de rest op Kathelijn. 

"IK KAN DE FINALE BIJNA RUIKEN"

En toen waren er nog maar 7…… Zo bijzonder dat ik er nog steeds ben, hoe dan??? En dan ook maar de komende nacht overleven, dan kan ik de finale bijna ruiken.. Wie had dat toch gedacht? Ik in ieder geval niet, maar goed, nu ik toch zover ben, wil ik ook de finale halen. We gaan het meemaken….

Tot morgen… Lichtblauwe groet, Jannie

Het Boek van Jannie Boer & Pauline van der Veeken, nu met korting & gratis verzenden!