Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Jammer dat Nathan zo snel moest gaan

DE ZACHTE KRACHT VAN LICHTROZE

Mijn pittige start bij De Verraders

Elke dag werd er 1 aflevering opgenomen en de eerste dag vond ik flink pittig. Het duurde dan ook heel lang voordat ik in slaap viel. Ik was bang dat ik teveel gezegd had over kleur en wat daar de betekenis van was. En dat ik de verkeerde mensen had beschuldigd en dat wellicht had verteld tegen een verrader. Ik zag dat er mensen waren die hun armen over elkaar deden nadat de verraders waren aangewezen en ik had Nathan in het vizier als mogelijke verrader.

Elke dag trek ik een kleurkaart uit het “Kleur jouw Kracht” kaartendeck. 

Die kleur van de kaart draag ik dan die dag, ik kijk wat de kleur me te vertellen heeft of de quote die erop staat, pas ik toe. Op deze tweede dag trok ik de kaart: LICHTROZE. De kleur van liefde en zorgzaamheid, liefdevolle ondersteuning en van onvoorwaardelijke liefde. De quote van Lichtroze is: “Durf kwetsbaar te zijn en laat jouw liefde volop stromen, ook voor jezelf”.

Kleur speelde een belangrijke rol

Lichtroze kleding had ik helaas niet meegenomen, dus ik kon de kleur niet dragen. De quote heb ik in me opgenomen en ik heb mijn liefde volop kunnen laten stromen en kwetsbaar ben ik die dag zeker ook geweest. Het duurde erg lang voordat ik geroepen werd voor het ontbijt en ik dacht echt dat ik was vermoord die nacht… (dat hoorde je dan de volgende ochtend).

Uiteindelijk werd ik toch opgehaald en schoof ik als laatste bij het ontbijt aan. Ik voelde dat dit op het nippertje was geweest en wat was ik blij dat ik dit bijzondere spel nog door mocht spelen. We gingen op een missie waar kleur een belangrijke rol speelde. We hadden Jan Roderick gekozen om samen met Kim de missie te leiden, bleek Jan Roderick kleurenblind te zijn. Niet handig als je onderweg kleuren moet zien en onthouden. 😄

De missie leverde “natte pakken” op bij heel veel deelnemers. Dat is mij gelukkig bespaard gebleven en mijn eerste sleutel naar de wapenkamer was een feit. Helaas heb ik geen schild gevonden, die was voor Lucinda en zij kon die nacht lekker slapen want ze mocht niet worden vermoord. Daarna was de eerste ronde tafel waarop we iemand moesten verbannen, wat spannend vond ik dat…

En dat was Nathan!

Toen we allemaal zenuwachtig aan de ronde tafel zaten en het lied van de Hunger Games weer was gespeeld, keek ik de tafel eens rond. Wat schets mijn verbazing er zat iemand in een lichtroze shirt.. En dat was Nathan! Degene die ik al verdacht omdat zijn lichaamstaal dat vertelde en nu ook nog de kleur lichtroze droeg…

Toen wist ik het zeker: Nathan is een verrader en ik ging vandaag op hem stemmen.  En ik was niet de enige die hem verdacht vond, Kathelijn, die naast hem zat, had hem horen slikken en kuchen en vond dat ook verdacht. Dus haar stem ging ook naar Nathan. En zoals je dat wel vaker ziet bij de eerste dagen bij de Verraders was er veel “schapengedrag” en stemden vele anderen ook op Nathan.

Nathan heeft zich nog goed verweerd, maar hij werd toch verbannen.  

Toen hij op de stip stond was hij emotioneel, hij was kwetsbaar en zo machteloos tegen deze groep.

Op dat moment had ik echt met hem te doen en toen hij vertelde dat hij een getrouwe was vond ik dat zo erg…

Ik zat er helaas helemaal naast, samen met een grote meerderheid en dat voelde niet fijn. 

Verslagen en met een vervelend gevoel liep ik weg van de ronde tafel. 

Jammer voor Nathan dat hij als eerste getrouwe moest gaan, dit voelde niet fijn en ik was ook wel een beetje van slag. Nadat we met zijn allen nog nagepraat hadden over deze vervelende exit van Nathan gingen we de nacht weer in, waar wederom iemand zou worden vermoord.

Kleuren vertellen altijd een verhaal, geven een emotie weer. Dit was het verhaal van Nathan, die zich kranig verweerde en heel kwetsbaar was in de tijd voor de ronde tafel. Dat heb ik achteraf gehoord en zelf helaas niet gezien omdat ik in de wapenkamer was. 

Nathan is een lieve, zorgzame man met een groot hart die dit spel zo graag wilde spelen en het te vroeg moest verlaten. Hij had me zelfs geholpen bij het vinden van mijn gouden sleutel….. eigenlijk had ik beter moeten weten, maar dit psychologische spel doet wat met je hersenen en je emoties. Heel jammer dat hij zo snel moest gaan!

Sorry Nathan.

We hebben het gelukkig nadien uitgesproken en goedgemaakt….

Wordt vervolgd…

Lichtroze groet, Jannie