Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Is Nederland een Oranje land?

Nederland en Oranje horen bij elkaar.

Niet alleen omdat de wimpel aan de Nederlandse vlag Oranje is, maar omdat we ons massaal in het Oranje steken wanneer Het Nederlands elftal speelt. Alles omtrent het Koningshuis is Oranje en wij onderscheiden ons in het buitenland door de opvallende Oranje kleur te dragen wanneer we Nederlandse sporters aanmoedigen.

Want niet alleen de spelers van het Nederlands voetbal Elftal moedigen wij aan, ook de Nederlandse Volleyballers. “onze”, Hockeyers, de succesvolle Schaatsploeg en alle andere Nederlandse sporters, maar ook “wij” als supporters dragen de kleur Oranje met trost….

“Juichcapes”, “Brulshirts” en Sexy jurkjes.

Wat is dat toch met de Nederlanders dat we met z’n allen de kleur Oranje dragen in de vorm van “Juichcapes”, “Brulshirts” en Sexy jurkjes. Wanneer we dat allemaal doen, valt het niet meer op wanneer je er middenin zit maar valt het wel op wanneer anderen ernaar kijken.

Oranje is de meest “warme” kleur die er is. Technisch gezien is het een secundaire kleur en bestaat Oranje uit de combinatie van Rood en Geel. Rood staat voor het in de wereld zetten en geel staat voor het individu.

Oranje zet dus zichzelf in de wereld.

Hoe mooi is dat als sporter en hoe bijzonder is dat als supporter?

Oranje is een moedige kleur

Een kleur die wel wat aandurft, denk daarbij maar aan de Nederlandse Leeuw, die ook hoort bij het Nederlandse elftal.

Oranje is een vrolijke kleur

Die de aandacht trekt en het niet erg vind om in het middelpunt van de belangstelling te staan. De meeste mensen worden blij van het kijken naar de kleur Oranje of van het dragen van kleding in Oranje.

Oranje is een hele sociale kleur

Een kleur die graag samen de gezelligheid opzoekt. Samen genieten van mooie dingen en prachtige momenten zoals het winnen van bv. een sportwedstrijd.

Oranje is de kleur…

…van de opgaande zon die een nieuwe dag aankondigt. Elke dag weer kun je kiezen wat je die dag gaat doen. Wordt het een dag vol mooie momenten en het maken van nieuwe herinneringen? Een dag vol ontmoetingen, sociale contacten en blij en zonnig leven?

Durf jij Oranje te dragen?

Ook wanneer het Nederlands elftal niet speelt? Oranje kun je bewust inzetten wanneer je dingen los wilt laten en verder wilt gaan met je leven. Wanneer je nieuwe mensen wilt ontmoeten en meer plezier en avontuur wilt in je leven.

Ik gun je veel Oranje in je leven

zodat je het leven ten volste leeft en geniet van alle mooie momenten en dankbaar bent voor de lieve mensen om je heen.

Oranje Boven voor iedereen die supporter is van Nederland

en deze zomer alle Nederlandse sporters aanmoedigt om het best van zichzelf te geven. Het wordt een super (sport) zomer met hopelijk mooie Oranje momenten en veel Oranje vlaggen die aangeven dat “we” hebben gewonnen!

En op de vraag of Nederland een Oranje land is kan ik volmondig JAAAA zeggen.

Ik wens je een heerlijk Oranje zomer!
Liefs van een Nederlandse supporter in hart en nieren…..,
Jannie

Reageer op dit bericht

verder lezen:

Het Boek van Jannie Boer & Pauline van der Veeken, nu met korting & gratis verzenden!