Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

De Opnames van De Verraders... Wat neem ik mee?

Het was zover…. Ik had alle 4 selectierondes overleefd om deel te kunnen nemen aan De Verraders, inclusief een persoonlijk gesprek met de presentator Tijl Beckand.

Het was tijd om te vertrekken naar Frankrijk voor de opnames van De Verraders. Dan is mijn eerste vraag: “wat neem ik mee?”

Als ik ervan uitga dat ik alle 12 afleveringen in het spel blijf, dan heb ik minimaal 12 sets kleding nodig. Met bijpassende accessoires en schoenen uiteraard. Het moet er ook op beeld wel “gekleurd” en steeds anders uitzien. Geen ruitjes, streepjes of printjes waar de kijkers niet fijn naar kijken. En dan zijn er nog missies elke dag, waarbij ik misschien vies wordt, dus wel een aantal extra sets mee.

Gelukkig ontvingen we van de productie van RTL een handige lijst met wat er allemaal mee moest. En nadat ik mijn sportkleding, avondkleding en regenkleding had klaargelegd moest alles ook nog in de koffer.

We mochten namelijk maar 1 grote en 1 kleinere koffer meenemen. 

een sprong in het diepe en out of the box

Naast het meenemen van kleding, toiletartikelen, een boek en een foto van mijn dierbaren mochten we GEEN telefoon meenemen. Althans die werd ingenomen toen we in Frankrijk aankwamen. Dat was een vreemde gewaarwording: geen telefoon – en dus ook geen contact met je dierbaren.

Ik was helemaal klaar voor dit bijzondere avontuur wat voor me lag, aan mijn kleding zou het niet liggen en aan mijn motivatie ook niet. Waarom had ik dan wel een “vreemd” gevoel in mijn buik toen ik vertrok. Ik wist niet wat me te wachten stond en ook niet hoezeer ik alles thuis zou missen. Soms moet je in je leven een sprong in het diepe wagen en “out of the box” dingen doen om te kijken wat dat je oplevert.

ik ga je meer vertellen over dit avontuur

Hoe het “verraders” avontuur verder gaat en wat het met mij heeft gedaan dat lees je de komende weken.

Na elke aflevering op tv deel ik mijn grootste inzicht met je en vertel ik wat er die dag is gebeurt en hoe ik het heb beleefd.

Mijn eerste inzicht van de tijd VOOR de opnames was dat ik niet had verwacht dat de stress van het NIKS mogen zeggen zo zwaar op mijn schouders zou drukken.

Dat de voorbereidingen ook “stiekem” moesten gebeuren en dat eigenlijk het “liegen en bedriegen”, wat centraal staat in het programma toen al begon. Dat heb ik ervaren toen ik op de jaarlijkse buurt BBQ zat en dat ik wist dat ik de volgende dag zou vertrekken naar Frankrijk. 

Eigenlijk wilde ik het met iedereen delen en van de daken schreeuwen, maar dat niet mocht niet. 

Ik zal je ook vertellen hoe ik de kracht van kleur heb ingezet om mezelf hier doorheen te slepen!

Jannie