Duidelijkheid

Duidelijkheid krijgen

Geel is de kleur van duidelijkheid, een kleur die opvalt in de menigte en die momenteel veel in de winkels te vinden is. Geel is een kleur die niet iedereen even mooi staat, maar die je heel goed kunt inzetten als je op zoek bent naar duidelijkheid en je eigen identiteit.

Je hoeft de kleur niet altijd zichtbaar te dragen, maar geel kun je ook dragen als topje onder je kleding of als lingerie, sokken of een accessoire. Geel dragen gaat zorgen dat er meer focus komt, een doel dat je wilt bereiken en is de kleur van de zingeving van het leven.

Wanneer je durft te kiezen om geel te dragen kies je voor jezelf om te laten zien wie je bent en wat jij graag wilt. Geel is de kleur van leergierigheid, de wetenschap en geel wil graag meer kennis verzamelen om zichzelf te verrijken en om anderen mee te helpen. Geel doet niks liever dan het volgen van nieuwe opleidingen en cursussen om de ruim aanwezige kennis te verdiepen.

Geel is een primaire kleur, een kleur die op zich staat en niet te maken is uit andere kleuren. Dat maakt geel uniek als kleur. Het is ook de kleur van de zon, warmte, inspiratie en mensen worden er vaak heel blij en vrolijk van.
De balanskleur van Geel is Paars, de kleur van intuïtie en verbeelding. Paars kan ervoor zorgen dat geel niet alleen vertrouwt op de kennis en de ratio, maar dat gevoel laten spreken ook wat oplevert.

Je gevoel volgen en vertrouwen

Je gevoel volgen en vertrouwen is makkelijker gezegd dan gedaan. Het brengt je rust en duidelijkheid wanneeer je weet dat het altijd klopt als je naar je gevoel luistert. Paars is de kleur die daarbij hoort. Paars is een secundaire kleur, opgebouwd uit rood en blauw. Rood brengt paars wilskracht en doorzettingsvermogen. Blauw staat voor het vermogen om helder te communiceren en een leiderschapspositie in te nemen.

Paars heeft een bijzondere gave om een inspirerende visie uit te dragen over het welzijn van de mensheid en het bereiken van een betere wereld. Paars beschikt over een levendige gesst met een constante stroom aan ideeen en bijzondere denkbeelden.

Paars is en dromer! Hoe mooi is dat? Paars mag het gevoel vertrouwen, want dit klopt bij paars altijd. Paars heeft mooie idealen en wil de wereld inspireren met denkbeelden die “anders” zijn en waar paars in gelooft. Paars is heel gevoelig en “weet” intuïtief wat er in de omgeving gebeurt en wat er nodig is.

Wat prachtig dat paars en geel elkaar versterken en kennis en geloof samenbrengen. Samen kunnen ze de wereld een beetje mooier maken. Wil jij dat ook? Experimenteer dan eens met beide kleuren in je kleding, accessoires of omgeving. De kleur van je schoenen is de richting die je uitgaat….

Ik hoor graag wat er is gebeurt toen je deze kleuren ging dragen. Wat voor gevoel het was en hoe anderen op je reageerden? Mail je me dat? info@kijkopkleur.nl.

Sorry, comments are closed for this post.