Jij bent Bijzonder!

Jij bent Bijzonder!

De mond gesnoerd

Blauw is de kleur van communicatie

Bijna een jaar lang niks mogen verraden dat is voor mij erg moeilijk.

Ik schat in dat meer mensen daar last van hebben. Toen ik de eerste selectieronde had voor het Tv-programma “De Verraders” mocht ik dat aan niemand vertellen behalve mijn man.

Selectieronde Overleefd Nadat ik selectieronde 4 had overleefd en mee mocht doen aan het eerste seizoen met onbekende Nederlanders moest ik weer mijn mond houden. Niks vertellen, want daar staat zelfs een flinke geldboete op.
Wat viel het me zwaar om tegen mensen die ik goed ken te moeten “liegen” en niet te mogen vertellen wat ik allemaal had beleefd. Ik ben toen bewust gestopt met het dragen van blauwe kleding.  Blauw is namelijk de kleur van communicatie en communiceren was nou juist wat ik NIET mocht doen.

Blauw dragen

Het niet dragen van blauw heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik mijn lippen stijf op elkaar hield wat betreft mijn deelname, maar ook dat ik me verder terug ging trekken en me niet zo vaak meer uitte en vertelde wat ik ervan vond. Dat is raar om mee te maken en het was niet altijd even comfortabel. Blauw en dan met name kobaltblauw, is namelijk een kleur waar ik gek op ben en heel graag draag.

Tijdens de dag dat ik het aan iedereen mocht vertellen droeg ik KOBALT BLAUW en dat voelt heerlijk.

Het was bevrijdend om ein-de-lijk te mogen vertellen wat er al bijna een jaar op mijn schouders drukte….En wat is blauw een heerlijke kleur om te dragen, heb jij dat ook?

Als je iets hebt waar je niet over mag of durft te praten zorg dan voor blauw in je leven. Zet het in je omgeving, draag het of kijk ernaar, maar zorg voor (meer) blauw.

Neem je leven in je eigen handen, kies voor blauw, want jij bent het waard om gehoord te worden.

Een “blauwe groet”,

Jannie